Om oss

En magisk historie…


Egelo Tryllebutikk ble startet av Egil ”Egelo” Berg for mer enn 60 år siden i Oslo. Tryllekunstneren Kurt Bai drev trylleskole i Arendal fra han var 14 år gammel. I 1965 overtokk tryllekunstneren Egil ”Egelo” Berg trylleskolen til Kurt Bai, hentet alle trylleapparater og varer til Oslo og fortsatte å drive sin suksessfulle tryllebutikk frem til 1998. På den tiden hadde Kurt Bai skrevet og utgitt en rekke bøker om kort- og tryllekunster, kurser i buktaling og hypnose. Ingen i Norge har skrevet så mange bøker om magi som Kurt Bai.

Offisielt opptok Egil ”Egelo” Berg i 1998 Kurt Bai som sin partner i Egelo Magic Shop i Tordenskioldsgate. Handelen ble fullført ved at Kurt Bai kjøpte hele Egelo Trylleforretning med alle rettigheter, mens Egil ”Egelo” Berg trakk seg ut av virksomheten. Nå var den magiske ring sluttet for Kurt Bais vedkommende. Han hadde fått tilbake sin gamle trylleskole og hele Egelos varelager på kjøpet.

Egelo tryllebutikk ble betjent av ansatt personale i noen år, og i 2002 ble Egelo tryllebutikk i Tordenskioldsgate nedlagt og to bedrifter overtok varelageret med massevis av tricks.

Tryllekunstneren Kurt Bai har i alle årene etter overtakelsen forsatte med Egelos navn. Han utviklet en hel rekke nye effekter som ble utlært gjennom trylleskolens brevkurs og ved personlig undervisning i den magiske kunst. I 2012 besluttet tryllekunstneren Kurt Bai pga fremskreden alder, han var nå blitt nærmere 75 år, å selge Egelo Trylleskole til tryllekunstneren Magicurty, Guilherme Curty.

Magicurty (29 år) er oppvokst i Rio de Janeiro, Brasil, hvor han begynte å studere trylling ved 7 års alder. I en alder av 11, har Curty allerede produsert sine egne håndlagde tricks, og solgt dem gjennom små show i byens gater. Han har presentert seg tusenvis av ganger i offentlige og private arrangementer, produsert trylletricks og illusjoner for hundrevis av andre tryllekunstner, gitt kurs og foredrag, blant annet andre aktiviteter tilknyttet til tryllekunst.

I 2007 flytter Guilherme Curty til Oslo, Norge, for å fortsette sin magiske saga. I dag er Curty en aktiv tryllekunstner i sitt nytt land, med sine trylling for voksne og barn. Han er medlem av Magiske Cirkel i Norge siden 2009 og var eier til nettbutikken Studio Curty.

Den gode nyheten er at tryllekunstneren Magicurty, skal fortsette med Egelos tradisjon gjennom Trylleskole, kurser og trylleartikler. Magicurty, er en ung mann på 29 år – så derfor ser vi for oss et langt liv med det innen trylleverdens prestisjeberømte navnet Egelo.

Det finnes ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar